ASZALÁS, BEFŐZÉS, SAVANYÍTÁS, FAGYASZTÁS, VERMELÉS MINDEN, AMI MEGŐRZI A NYÁR ÍZÉT

.

2010. március 29., hétfő

Koktélparadicsom egészben

Hozzávalók:
  • koktélparadicsom
  • fehérbor
  • fehérbor ecet
  • bors
  • kálium-szorbát
Elkészítés:

A teljesen hibátlan, érett, de kemény paradicsomokat megmossuk, (én most vegyesen tettem bele sárga és piros koktélparadicsomot) hagyjuk teljesen megszáradni. Fél literes üvegekbe rakjuk, lazán tesszük, bele a paradicsomokat nehogy összenyomódjanak. A fehérborból, borecetből, frissen őrölt borssal, sóval fűszerezve felöntő levet készítünk, amit majd ráöntünk a paradicsomra. De előtte beletesszük a tartósítót. Az üvegeket lezárjuk, és hűvös helyre tesszük. Időnként vizsgáljuk meg, hogy az ecetes-boros lé nem apadt-e le, ha igen, akkor pótolni kell. Felhasználáskor a paradicsomokat hideg vízben kiáztatjuk, salátákhoz használhatjuk, mint a friss paradicsomot.
Paradicsomról még a brokkolirózsa blogon olvashatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése