- koktélparadicsom
- fehérbor
- fehérbor ecet
- só
- bors
- kálium-szorbát
A teljesen hibátlan, érett, de kemény paradicsomokat megmossuk, (én most vegyesen tettem bele sárga és piros koktélparadicsomot) hagyjuk teljesen megszáradni. Fél literes üvegekbe rakjuk, lazán tesszük, bele a paradicsomokat nehogy összenyomódjanak. A fehérborból, borecetből, frissen őrölt borssal, sóval fűszerezve felöntő levet készítünk, amit majd ráöntünk a paradicsomra. De előtte beletesszük a tartósítót. Az üvegeket lezárjuk, és hűvös helyre tesszük. Időnként vizsgáljuk meg, hogy az ecetes-boros lé nem apadt-e le, ha igen, akkor pótolni kell. Felhasználáskor a paradicsomokat hideg vízben kiáztatjuk, salátákhoz használhatjuk, mint a friss paradicsomot.
Paradicsomról még a brokkolirózsa blogon olvashatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése